سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحول درمدیریت آموزشگاهی ویژه استان کردستان

به نام خدا

موضوع : چگونه توانستم با استفاده از بازی باشگاه واژگان، مطالعه دانش آموزان را در یک کلاس پایه پنجم افزایش دهم

محقق : نادر ساعدی- 85-86

بیان مساله

طرح، چون از مطالعه کتاب آغاز می شود. لذا ضروری دانستم که در این ارتباط مختصری به شرح ذیل بیان کنم . کتاب مناسب، بهترین وسیله برای غنی تر کردن هدفمند اوقات فراغت است. خواندن کتاب، عادت به مطالعه را در دانش آموز ایجاد کرده و باعث رشد کلامی و پرورشی قدرت تفکر او می شود . هم چنین گنجینه ی واژگانی و افق درک مفاهیم او را گسترش می دهد.

خواندن کتاب های داستانی، ابزار مناسبی برای تربیت کودک و شکل گیری شخصیت وی و فرصتی است تا بسیاری از ارزش های اخلاقی و خصلت های پسندیده در وی درونی شود. کودک دبستانی میل به همانند سازی دارد. او وقتی داستانی را می خواند و یا می شنود، دوست دارد خود را در متن آن بیابد و با شخصیت داستان همانند سازی دارد. او وقتی داستانی را می خواند و یا می شنود، دوست دارد خود را با رفتارهای مطلوب شخصیت داستان منطبق همانند می سازد و از رفتارهای ناشایست شخصیتهای منفی داستان به خطا و اشکالات رفتاری خود پی می برد. بر این اساس سعی می کند تا به اصلاح و تغییر رفتار ناپسند خود پی می برد. بر این اساس سعی می کند تا به اصلاح و تغییر رفتار ناپسند خود بپردازد . تخیل موجود در کتابهای داستانی ( تخیلی) موجب تعدیل فشارهای ناشی از مشکلات زندگی و رفع ناکامی های کودک می شود.

بر این اساس، برنامه درسی زبان آموزی تاکید زیادی بر فعالیت کتاب خوانی دانش آموزان دارد و توصیه می کند که دانش آموزان در هر هفته حداقل یک کتاب بخوانند و در کلاس درباره­ی عناصر داستان از قبیل شخصیت ها ، رویداد ها ، و ... صحبت کند ، به تصاویر آن توجه کنند ، خلاصه ای از داستان را بیان کنند. توصیه می شود که بر اساس پرسش های کتاب توجه دانش آموزان به نام نویسنده ، مترجم، ناشر، و تاریخ نشر اثر جلب شود. توصیه می شود فضایی در کلاس فراهم شود که دانش آموزان در گروههای 2 یا 3 نفره کتاب را برای یکدیگر بخوانند و دیگران پس از گوش دادن درباره ی آن با یکدیگر گفت و گو کنند آن ها می توانند در گروههای خود به پرسش و پاسخ درباره ی کتب خوانده شده بپردازند.

 

نتیجه گیری

می توان برای افزایش خزانه ی لغات از دانش آموزان بخواهیم علاوه بر موارد مذکور هر کلمه ی آشنایی را که از تلویزیون ، رادیو، روزنامه مجله و یا سایر رسانه های گروهی تابلوهای تبلیغاتی و سر در مغازه ها و ... دیدند یادداشت و آن را در کلاس مطرح کنند و به شیوه ی مذکور به جواب برسند

و با بردن دانش آموزان به بازدید کتابخانه ی شهر یا محل آنها را با کتاب و کتابخانه بیشتر آشنا کنیم و نحوه ی عضویت در کتابخانه را به آنها آموزش دهیم تا دانش آموز بتواند در اوقات فراغت خود از امکانات کتابخانه ای شهر یا محل خود به نحو احسن استفاده کند که هم به مطالعه عادت می کند و هم میزان آن را افزایش می دهد.

همکاران ارجمند در ضمن اجرای این طرح مشاهده خواهی کرد که دانش آموزان با چه شور و شوقی به تلاش و تکاپو می افتند تا بتوانند کلمات جدیدی را پیدا کنند و به کلاس بیاورند و با چه رغبتی کتابها را مطالعه می کنند و آن را خلاصه نویسی می کنند چون پیشرفت خود را در آن می بینند؛ آیا هدف ما از تدریس و آموزش غیر از این است.

در ضمن همکاران ارجمند نحوه ی استفاده از کتابهای مرجع و فرهنگ لغت قبل از طرح باید آموزش داده شود.

 

 

 

 

» محمدفایق مجیدی 


ارسال شده در توسط محمد فایق مجیدی دهگلان
کسب درآمد کسب درآمد ns1.oxinads.net ns2.oxinads.net